2020-06-06

HVG.hu: Elkészült Magyarország legnagyobb egybefüggő homlokzati üvegfala

Közel 27 méter magas és 154 darab üvegtáblából áll össze.

Magyarországon egyedülálló, egy vízilabdapálya méretét is meghaladó üvegfalszerkezet borítja be az Őrmezőn épülő Etele Plazát.
Magyarország legnagyobb egybefüggő homlokzati üvegfelülete közel 27 méter magasságban és 31 méter szélességben tornyosul és 154 darab üvegtáblából áll össze.
A Futureal-csoport fejlesztésében megvalósuló bevásárló- és szórakoztatóközpont bejáratát díszítő üvegfal súlya összesen több mint 40 tonnát nyom, a homlokzatot biztosító háttér-tartószerkezeti acél összsúlya pedig majdnem 50 tonna.
Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontjának kivitelezési munkálataihoz mostanáig közel 10 ezer tonna betonacélt és 73 ezer m3 betont használtak fel.
Az Etele Plaza területén egyébként helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti majd a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével, a komplexumban pedig a vásárlóknak segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást egy mobilalkalmazáson keresztül.
A bevásárlóközpont már a tervezési fázisban megkapta a Breeam Very Good energiahatékonysági és környezettudatos minősítést. A bevásárlóközpont a standard előírásokhoz képest több mint 10 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztást érhet el.

A teljes cikk a HVG.hu-n olvasható.

Az üvegfalról készült videó a következő linken megtekinthető.

Contact

Péter Karai

Péter Karai

T:  (+36 1) 266 2181/263

E:  Peter.Karai@futurealgroup.com

Krisztina Deutsch

Krisztina Deutsch

T:  (+36 1) 266 2181/277

E:  Krisztina.Deutsch@futurealgroup.com

Etele Plaza