2021-04-15

Portfolio.hu: Ilyen tetőkert várja majd a látogatókat a főváros legújabb plázájában

Közel 4000 négyzetméternyi zöldfelület, díszfüvek, cserjék, fák is várják majd a látogatókat az idén szeptemberben megnyitó Etele Plazában. A Paulinyi & Partners Építészeti Stúdió és a Dyer Group (belsőépíteszet) által tervezett épület lesz a főváros első okosplázája, ami fedett sétánnyal, okospadokkal, új kerékpárúttal és 250 bicikli számára alkalmas, részben intelligens tárolóval is rendelkezik majd.

Az Etele Plaza már a tervezési fázisban megszerezte a Breeam Very Good minősítést és ennek megfelelően alakítják ki a komplexum zöldfelületeit is. Az épület 3., 5. és 6. emeletén tetőkertet alakítanak ki, a harmadik emeleten pedig két zöld sziget is várja majd a látogatókat: egy, az ételudvarhoz tartozó 536 négyzetméteres terasz, és egy 417 négyzetméteres fitnesz terasz, amely sportrendezvényeknek és csoportos foglalkozásoknak ad majd otthont.

 

A KERTEKBE ÜLTETENDŐ NÖVÉNYEK KÖZÖTT DÍSZFÜVEK, ÉVELŐ ÉS MEZEI NÖVÉNYEK, CSERJÉK ÉS FÁK IS HELYET KAPNAK.

 

Az építéssel párhuzamosan a komplexum körüli utcákat is felújítják, az Etele úti oldalon egy új, fedett sétányt alakítanak ki, valamint telefontöltésre alkalmas okospadokat helyeznek ki. A bevásárlóközpont mellett egy külön biciklisávval, és 250 kerékpár napközbeni tárolására alkalmas, digitális megoldásokkal felszerelt bicikliparkoló is kialakításra kerül.

“A Breeam minősítéssel összhangban külön figyelmet kap a könnyű megközelíthetőség biztosítása, a fényszennyezés, valamint a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újrafelhasználásának elősegítése is. Az Etele Plaza területén a legfejlettebb helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti majd a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével, a komplexumban pedig a vásárlóknak segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást egy mobilalkalmazáson keresztül.” – mondta el a Portfolionak februárban adott exkluzív interjúban Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

 

A teljes cikk a Portfolio.hu-n olvasható.

Contact

Péter Karai

Péter Karai

T:  (+36 1) 266 2181/263

E:  Peter.Karai@futurealgroup.com

Krisztina Deutsch

Krisztina Deutsch

T:  (+36 1) 266 2181/277

E:  Krisztina.Deutsch@futurealgroup.com

Etele Plaza