2021-05-21

Octogon.hu: Magyarország legtágasabb ételudvarával nyit az Etele Pláza

Egyedi belsőépítészeti design és közvetlen tetőterasz-kapcsolat várja a látogatókat.

Újbudán, az Etele tér közvetlen közelében, a Futureal fejlesztésében megvalósuló újgenerációs pláza ételudvara az épület teljes harmadik emeletén keresztülível, így több, mint 1000 ember tud egyszerre kényelmesen és biztonságos étkezni. Buda legnagyobb bevásárlóközpontjában a belső étkezőterületen 950, míg a tetőteraszon további 150 ülőhelyet alakítanak ki. A közvetlen tetőterasz-kapcsolat pedig mind érzetben, mind méretben megnyitja a teret a természet felé.

A sokszínű, mégis összeillő forma- és stílusvilágú éttermi terület megtervezésénél kiemelt cél volt, hogy ne csupán egy étkező szint, hanem egy valódi, a legújabb biztonsági követelményeknek is megfelelő közösségi tér és találkozóhely jöjjön létre. A különféle ültetési rendszerek és bútorzat típusok kiválasztásánál a vendégek életkorát és eltérő étkezési szokásait is figyelembe veszik.

A családosok számára külön étkezőterület is rendelkezésre áll majd, ahol gyermekméretű asztalok és székek mellett, játszószőnyeg, TV és interaktív játékok is lefoglalják a kicsiket. A közösségi hangulatot csak fokozza a látványkonyha, ahol hírességek részvételével tarkított ételbemutatók, kóstolók és konyhaművészeti foglalkozások megtartására is lehetőség nyílik.

Már a fejlesztési szakaszban több ismert étterem is letette voksát a főváros első okosplázája mellett, így az ételudvaron már biztosan válogathatunk olyan népszerű márkák között, mint a Buddha Bar, Hummus Bar, Bellozzo, Pizza Me, Zing Burger, Burger King, KFC, teppanyaki japán látványgrill, Titiz és a Crépes Factory. A bevásárlóközpontban emellett megtalálható lesz a Starbucks, az EscoBar & Café, az à table! és a Sushi Roll étterem is.

„Az Etele Plaza kiváló elhelyezkedése, hangulatos és vásárlóközpontú környezete, valamint 21. századi megoldásai és szolgáltatásai magukhoz csábítják a vendéglátóhelyeket. Jelenleg is számos étteremmel tárgyalunk, és a jövőben is szívesen látunk olyan márkákat, amelyek tovább színesítik a bevásárlóközpontunk gasztronómiai kínálatát” – mondta Balástyai Márk, az Etele Plaza projektigazgatója.

Az Etele Plaza étkezőterülete és a hozzá csatlakozó közösségi terek a maximális egészségügyi biztonságot szem előtt tartva alakítják ki a Futureal új, „Stay Safe” kezdeményezése keretében. Ennek egyik fontos eleme a flexibilis ültetési koncepció, ahol az ételudvar asztalai és székei szabadon mozgathatók. Az alakítható tér, szükség esetén lehetőséget kínál a távolságtartás biztosítására, de emellett egyedi rendezvények megvalósítására is módot ad.

Az új biztonsági elvárásokhoz igazodva a bevásárlóközpont légtechnikai rendszereibe UV lámpás csírátlanító szűrőegységek kerülnek beépítésre. A biológiai szűrésen alapuló, teljes mértékben környezetbarát technológia alkalmazásával közel százszázalékos hatásfokkal pusztíthatók el a vírusok és baktériumok, másodpercek alatt, fertőtlenítő vegyszer használata nélkül, így biztosítva a friss és tiszta levegőt az épületen belül.

 

A teljes cikk az octogon.hu-n olvasható.

Contact

Péter Karai

Péter Karai

T:  (+36 1) 266 2181/263

E:  Peter.Karai@futurealgroup.com

Krisztina Deutsch

Krisztina Deutsch

T:  (+36 1) 266 2181/277

E:  Krisztina.Deutsch@futurealgroup.com

Etele Plaza